Teknoloji

Google Haritalar araba ve bisiklet rotalarını toplu taşımayla birleştirebilir

Google Haritalar Android bisiklet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koronavirüs salgını nedeniyle özel aracı bulunan pek çok kişi toplu taşımayı şu an için pek tercih etmiyor. Google Haritalar, toplu taşıma kullanımı yeniden artmaya başladığında kullanıcılarına bu konuda yeni seçenekler sunacak gibi görünüyor.

9to5Google sitesinde yer alan habere göre; Google, rota seçenekleri içine “toplu taşımayla bağlantı” özelliğini yerleştirmeyi planlıyor. Bu seçenekte ulaşımın ilk adımı için otomobil, bisiklet veya taksi gibi araçlar gösterilirken, daha sonraki adımlar için otobüs veya metro gibi seçenekler önerilebiliyor. Söz konusu özelliğin izlerini, uygulamalar üzerindeki kod araştırmalarıyla tanınan Jane Manchun Wong ortaya çıkardı.

Wong, Google’ın rota verilerini Uber gibi üçüncü taraf uygulamalarla paylaşacağını ve böylelikle yolculuklar için daha doğru fiyat tahmini yapılabileceğini belirtti. Böylelikle kullanıcıların yolculuk bedeli hesaplaması için Uber’i açmasına gerek kalmayacak.

Google Haritalar kullanıcılarının bu özelliklerden ne zaman yararlanabileceği belirsizliğini koruyor. Ancak bunun için fazla beklenmemesi sürpriz olmayacaktır. Uber ve benzeri ulaşım servisleri, uygulamalarında farklı ulaşım yollarını bir süredir birleştiriyor. Google’ın da benzer bir hamle yapması mantıklı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER