Teknoloji

Google Haritalar şimdi Apple Watch’ta çalışıyor

apple watch uygulamaları

apple-watch-inceleme-00026

Artık Apple Watch üzerinden yol tarifi almak için tek seçenek Apple Harita uygulaması değil. Google Haritalar iPhone uygulaması da yayınlanan güncellemeyle Apple Watch desteğine kavuştu.

Kullanıcılar için ekstra seçeneğe sahip olmak daima tercih edilir olsa da, Google’ın ilk Apple Watch sürümü için fazla çaba sarfetmediği hemen fark edilebiliyor. Yol tariflerinde kullanıcıların dönüşler için ekran üzerinde aşağıya doğru sürükleme hareketi yapmaları gerekiyor. Apple Harita uygulaması ise dönüş yaklaştığı zaman gerekli bilgiyi hemen Apple Watch’un ekranında üste çıkarıyor.

google-haritalar-apple-watch-300915

Google Haritalar ise Apple Watch’ta şu an için temel fonksiyonlar üstüne odaklanıyor. Sadece kullanıcıların seçtikleri konum için izlemeleri gereken yolu ekranda gösteriyor. Buna ek olarak, ev ve iş yerine gidiş için hızlı bağlantılar da arayüzde yer buluyor.

Yürüyen kullanıcılar için Apple Harita uygulaması, Apple Watch’ta saati sağa veya sola dönüşlerde farklı biçimde titretiyor. Google Haritalar’da ise şu an için böyle bir özellik bulunmuyor. Ancak watchOS 2’nin yayınlanmasıyla birlikte Google Haritalar’ın da böyle bir özellik sunmasının mümkün hâle geldiğini belirtmek gerekiyor. Google Haritalar iOS uygulamasının henüz iTunes App Store Türkiye mağazasında bulunmadığını da bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER