Teknoloji

Google Haritalar anlık hız bilgisini göstermeye başlıyor

google haritalar

Google Haritalar uygulamasına anlık hız bilgisini veren bir hız ölçer özelliği ekleniyor. Böylelikle gittiğiniz yoldaki hız limitine uyup uymadığınızı anında görebileceksiniz. Android Police’in haberine göre, bu özellik Ayarlar içinde yer alan Navigasyon ayarları bölümü içinden kapatılıp açılabiliyor. Açıldığı takdirde, yolculuk sırasında uygulamanın sol alt köşesinde bir hız göstergesi yer alıyor. Ne yazık ki, bu özellik henüz Türkiye’deki kullanıcılar için sunulmadı.

Bu özellik daha önce, Google’ın 2013 yılında satın aldığı Waze uygulaması içinde görünmüştü. Hız limitleri, kaza raporu, trafik kameraları, polis kontrol noktaları gibi Waze özellikleri daha önce Google Haritalar’a taşınmıştı. Hatta Google Haritalar, navigasyon ikonunu değiştirme imkanını bile sunmaya başlamıştı.

Başta da söylediğimiz gibi, söz konusu özellik henüz dünyanın her yerinde sunulmuyor. Android Police’in söylediğine göre ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Brezilya, Çekya, Hindistan, Hollanda, İsveç, Kanada, Polonya, Portekiz ve Tayvan’daki kullanıcılar bu imkandan yararlanıyor. Her ne kadar Auto uygulamasında bulunsa da, Android Auto’da da yer almadığı belirtiliyor.

Google, daha önce hazırlanmış olan destek sayfasında hız sınırları işlevinin sadece bilgi amaçlı olduğuna dikkat çekiyor. GPS verilerinin ne kadar kararsız olduğu dikkate alındığında, uygulamanın gösterdiği anlık hız bilgisi tam olarak doğru olmayabilir. Bu nedenle seyahat esnasında gözü aracın kendi hız göstergesinden ayırmamakta fayda olacaktır.

İLGİLİ HABERLER