Teknoloji

Google Haritalar Android ve iOS uygulamaları Material Design ile tanışıyor

google-haritalar-material-design-061114-1

Google’ın renkli tasarım tarzı daha fazla uygulamaya giriş yapmaya devam ediyor. Bu hafta içinde Haritalar uygulaması da yeni görünümüyle kullanıcılara ulaşmaya başlayacak. Google Haritalar’ın hem Android hem de Türkiye’de henüz dağıtımı yapılmayan iOS sürümü, Google’ın uygulamalarına ve Android işletim sistemine hakim olan Material Design tasarım diliyle yeni bir görünüm kazanıyor.

Aslına bakarsanız, ortalıkta çok büyük değişiklikler yok. Haritalar uygulaması eski işlevlerini yerine getirmeye devam ediyor, ancak kullanıcılar daha göz alıcı ve stil sahibi bir görünümle, daha kullanışlı şekilde Google Haritalar uygulamasından hizmet almayı sürdürecek. Google yenilenmiş tasarımı iPhone ile Android telefon ve tabletlerde yapıyor, iPad versiyonunun bu tasarım güncellemesini alıp almayacağı henüz bilinmiyor.

google-haritalar-material-design-061114-2

Bu arada güncellemeyle birlikte bazı yeni özelliklerin eklenmesi bekleniyor. Google geçtiğimiz mayıs ayında bir Uber otomobilinin müşteriyi bir noktadan bir noktaya ne kadar zamanda taşıyabileceğine dair seçenek eklemişti. Bu özellik şimdi uygulama içinde belirli bir rota için tahmini alış zamanı ve fiyat gibi bilgilerle uygulama içinde sunulmaya başlanıyor.

Öte yandan Google Open Table desteğini de ekliyor. Böylelikle yurt dışındaki kullanıcılar Google Haritalar içinden istedikleri restoranlarda rezervasyon yaptırabilecek. Bunlar gibi, henüz Türkiye’de kullanım imkanı bulamadığımız özellikler sayesinde Google Haritalar kullanıcılar için bir harita ve navigasyon uygulaması olmaktan çok daha fazla işlev görüyor.

İLGİLİ HABERLER