Teknoloji

Google Haritalar Android uygulamasının yeni yüzü kullanıcılarla buluşmaya başladı

google haritalar androidGoogle geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği I/O 2018 etkinliğinde uygulamaları ve servisleri için çok sayıda değişikliğin duyurusunu yapmıştı. Söz konusu değişikler, sonunda yavaş yavaş kullanıcılarla buluşmaya başladı. Google Haritalar Android uygulaması da geçtiğimiz haftalarda yapılan küçük değişikliklerin ardından daha büyük bir güncelleme aldı.

Uygulama için bir süre önce duyurulan yeni Material Design teması, bazı Android cihaz sahipleriyle buluşmaya başladı. Yeni tasarımın kısa zaman içinde tüm Google Haritalar kullanıcılarına ulaştırılması bekleniyor. İlgili güncellemenin Google Play Store’dan değil de sunucu üzerinden kullanıcılara dağıtıldığını belirtmekte fayda var.

Android Police sitesinde yer alan habere göre, Google Haritalar yeni yüzüyle eskisine kıyasla daha temiz ve parlak bir görünüme sahip olacak. Uygulamanın tüm menülerinde ve arayüzünde hakim renk olarak beyazın tercih edilmesi, bu görüntünün oluşmasında etkili olmuşa benziyor. Google Haritalar’da yazı tiplerinin yanı sıra ikonların ve butonların da yeniden tasarlanmış ve konumlandırılmış olması dikkat çekiyor.

Google Haritalar kullanıcılarının değişimin farkına en net biçimde varabileceği alan olarak Keşif sekmesi öne çıkıyor. Her kategori yuvarlatılmış renkli ikonlarla temsil edilirken, kayan bir karusel de kullanıcıların restoranlar ve listeler arasında gezinmesini mümkün kılıyor.

Google Haritalar Android uygulaması için sözü daha önce verilen “Sizin İçin” sekmesi ise hazırlanan son güncellemede yer almıyor. Google’ın önümüzdeki birkaç ay içinde bu sekmeyi de kullanıcılara ulaştırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER