Teknoloji

Google Haritalar Android uygulamasının yeni sürümünde daha fazla sosyal özellik

Google, Android’e özel Google Haritalar uygulamasında yenilikler yapmaya devam ediyor. Hotpot destekli Google Rehber ve Google Latitude’a eklenen yeni sosyal özellikler sayesinde Google’ın Android’e özel mobil navigasyon yazılımı daha işlevsel hâle geliyor.

Google Rehber üzerinde yer alan lokanta gibi mekanları puanladığınızda veya onlarla ilgili yorumda bulunduğunuzda, bu puanlama ve yorumları Hotpot listesindeki arkadaşlarınızla veya diğer Google servisleri üzerinden başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Google Haritalar 5.2 servisi tavsiyelerin Twitter üzerinden paylaşılmasına veya Latitude üzerinden konum bildirimi yapılmasına da imkân tanıyor.

Yeni puanlama bileşeni içinde yer alan “İncelemeyi Twitter’a gönder” seçeneği sayesinde Twittter hesabıyla bağlantı kurabilir ve ilgili yorumunuzu içeren bir tweet’i Twitter hesabınıza gönderebilirsiniz. Öte yandan, Latitude’a eklenen yeniliklerle birlikte artık Latitude listesindeki arkadaşlarınızı haritada görmek, onlara yazılı mesaj göndermek veya onları aramak yerine sadece ping atmak yeterli olacak. Eğer listenizdeki kişilerin de Android cihazı varsa, göndermiş olduğunuz ping bildirim çubuğunda görünecek ve kendilerinden bulundukları yerde check-in yapmaları istenecek. Eğer isteğinizi olumlu karşılarlarsa, anında geri bildirim alacaksınız.

Google Haritalar 5.2 yazılımı Android Market üzerinden sunulmuş durumda. Android 1.6 ve üzeri sürümleri destekleyen bu uygulamanın Latitude ping özelliğinin kullanılabilmesi için her iki kullanıcının da 5.2 versiyonunu Android cihazlarına yüklemiş olmaları gerekiyor.

İlgili – Google Mobile Blog

İLGİLİ HABERLER