Teknoloji

Google Haritalar Android uygulamasına masaüstünden yol tarifi gönderilebilecek

google-haritalar-130715

Android ve masaüstü deneyimi, Google’ın birbirleriyle ilgili, ancak birbirinden bağımsız iki dünyasını oluşturuyor. Bu iki dünyayı sıkı biçimde bağlamak bugüne kadar Google’ın öncelikler listesinde üst sıralarda yer almıyordu. Ancak teknoloji devi, bu yaklaşımında değişikliğe gidecek gibi gözüküyor. İki deneyimi iç içe geçirmeden birbirleriyle birleştirmeyi planlayan Google, platformlar arasında pürüzsüz veri transferi gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bu planın ilk aşamalarından birini de Google Haritalar Android uygulamasına masaüstünden yol tarifi gönderilebilmesi oluşturuyor.

Söz konusu işlev kulağa tanıdık geliyor. Google, geçtiğimiz nisan ayında arama özelliğiyle bağlı Android cihazlarına tarayıcı üzerinden yol tarifi veya not göndermeye başlamıştı. Bu özellik kulağa oldukça faydalı gelse de, yol tarifi bilgilerinin kullanıcılara aktarımında bir kısıtlama uygulanıyordu. Masaüstünden telefona rota aktarabilmek için aramayı bir aracı olarak kullanmak gerekiyordu.

google-haritalar-android-130715

Bu yeni yol, Google Haritalar Android ve masaüstü uygulamaları üzerinde kurulan daha doğrudan bir iletişim izlenimi veriyor. Tarayıcı üzerinden Google Haritalar’da yol bilgilerine bakıldığında, kullanıcılara söz konusu yol tarifini Google hesabına bağlı Android cihazlarına gönderme seçeneği sunuluyor. Gönderim işleminin tamamlanmasının ardından Android cihazın ekranına düşen bildirim üzerinden gelen yol tarifi, Google Haritalar Android uygulamasında gösteriliyor.

Google Haritalar iOS uygulaması, söz konusu desteğe kısa bir süre önce kavuşmuştu. Google’ın yeni desteğinden tam anlamıyla faydalanmak için Google Haritalar’ın iOS veya Android uygulamalarının en güncel sahip olmak gerekiyor. Telefondan masaüstüne yol tarifi göndermenin halen mümkün olmadığını da hatırlamakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER