Ulaşım

Google Haritalar Android uygulaması üzerinden Uber çağırılamayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalar androidGoogle Haritalar Android uygulaması ile bundan böyle Uber üzerinden araç çağırmak mümkün olmayacak. Söz konusu özellik, Google Haritalar’ın iOS uygulamasından geçtiğimiz yaz mevsiminde çıkarılmıştı.

Google uzun bir süredir Uber ve türevi uygulamalar için tahmini fiyat ve araç varış süresi bilgilerini Haritalar uygulamasının kullanıcılarıyla paylaşıyor. 2017’nin ocak ayında ise Google Haritalar’ın mobil uygulamalarıyla Uber aracı çağırmak mümkün hâle gelmişti.

Ancak Google ilk olarak iOS uygulamasında kestiği bu desteği Android’de de sonlandırarak Uber’i diğer özel ulaşım servisleriyle aynı noktaya çekti. Google Haritalar kullanıcıları hâlâ Uber yolculuklarının tahmini maliyetlerini uygulama üzerinde görebiliyor. Araç çağırma işleminin tamamlanması içinse kullanıcıların Uber uygulamasını açması gerekiyor.

Google Haritalar Android uygulamasından Uber aracı çağırma özelliğinin neden kaldırıldığı konusunda ortada somut bilgiler bulunmuyor. Ancak bu durum çeşitli tahminler yapmak için engel teşkil etmiyor. Google’ın çatı şirketi Alphabet’in Uber’in önemli rakiplerinden Lyft’e büyük bir yatırım yaptığı biliniyor. Dolayısıyla Google’ın hamlesinin altında Lyft’i Uber’e göre geri planda bırakmamak gibi bir motivasyonun bulunması ihtimal dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER