Teknoloji

Google Haritalar Android uygulaması kullanıcıları için yeni kolaylık

Google Haritalar Android bisiklet

Google Haritalar‘ın artık sadece bir navigasyon uygulaması olmaktan çıktığı ve kullanıcıların katkısıyla oluşan bir mekan rehberi olarak da işlev gördüğü rahatlıkla söylenebilir. Kullanıcılar mekanlarla ilgili bilgilerini Google Haritalar’a aktarmak için genellikle akıllı telefonlarından yararlanıyor. Ancak bu akıllı telefonlar üzerinden kullanıcı profillerini düzenlemek mümkün olmuyordu. Bu durum artık, en azından Google Haritalar Android uygulamasının kullanıcıları için değişiyor.

Google Haritalar’ın Android uygulamasında yapılan son değişiklik, kullanıcıların kenar menüsü üzerinden profillerini düzenlemelerine izin veriyor. Buradan kullanıcı adı, fotoğrafı veya biyografisi değiştirilebiliyor. Ayrıca gizlilik ayarlarına da hızlı şekilde erişilebiliyor.

Google Haritalar kullanıcıları, eğer isterlerse platforma yaptıkları katkıların profillerinde gösterilmesini engelleyebilecek. Buna ek olarak, profil bilgilerinin takip edilen işletmelerle paylaşımı da durdurulabilecek.

Google Haritalar Android uygulamasının son sürümünü indirmek yetmeyebilir

Bu değişikliğin dağıtımının uzaktan yapıldığını ve uygulamanın son sürümünü indirmenin değişikliğe erişimi garanti etmediğini belirtmek gerekiyor.

Google Haritalar’ı iOS’te kullananların bu özellikten ne zaman yararlanabileceği konusunda şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil. Ancak Google’ın fazla zaman geçmeden bu özelliği iOS kullanıcılarına sunması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER