Teknoloji

Android kullanıcıları Google Haritalar’ın beta versiyonlarını rahatlıkla test edebilecek

google haritalar android testGoogle Haritalar Android uygulamasının erken sürümlerinin daha rahat denenebilmesi adına Play Store’da bir test programı başlattı. Programa kaydolanlar Google Haritalar uygulamasının beta versiyonlarına herkesten önce erişim fırsatı yakalayacak.

Uygulamanın 9.27 numaralı sürümüyle test programı hayata geçti. Söz konusu sürüm, uygulamanın geçtiğimiz hafta yayınlanan 9.26.1 numaralı sürümüne kıyasla önemli bir değişiklik sunmuyor.

Google uzun süredir Android kullanıcılarını popüler uygulama ve servislerinin beta test sürecine katılmaya davet ediyor. Şirket bunun için çevrim içi ortamda özel bir Google Grubu da oluşturmuştu. Geçtiğimiz ay düzenlenen I/O konferansında test süreçlerini doğrudan Play Store’a taşıyacak yeni girişimini duyuran şirket, yeni girişimi duyurusundan bir süre önce Google uygulamasıyla hayata geçirmişti.

Bundan böyle uygulamaların Google Play Store sayfaları üzerinden test listelerine katılmak veya çıkmak mümkün olacak. Beta versiyonlarda gerçekleştirilen güncellemeler, kullanıcılara standart uygulama güncellemeleriyle aynı biçimde ulaştırılacak. Google, Android kullanıcılarının yeni yazılımları test etme konusundaki isteklerinden faydalanarak uygulamalarının yeni sürümlerinin gücünü çok daha etkin biçimde sınayabilecek.

İLGİLİ HABERLER