Teknoloji

Google Haritalar varış noktasını otomatik olarak algılayacak

google haritalar

Google Haritalar Android uygulamasına eklenecek yeni bir özellik, navigasyon yazılımını biraz daha akıllı hâle getirecek. “Sürüş Modu” adını taşıyan söz konusu özellik sayesinde Haritalar uygulaması kullanıcıların geçmişini ve mevcut konumlarını bir arada değerlendirerek gidilecek noktayı otomatik olarak algılamaya çalışacak.

Uygulama kullanıcılara rotalarına ilişkin olarak yolculuk süresi ve trafik yoğunluk durumu gibi bilgiler sunacak. Google Asistan kartlarındaki algoritmik önerilere benzer bir yapıda olacağı düşünülen Sürüş Modu özelliği, uygulama içine yerleştirilecek bir kısa yol ikonu aracılığıyla aktif hâle getirilebilecek.

Sürüş Modu özelliğini de barındıran Google Haritalar Android uygulamasının 9.19 sürümü, halihazırda Play Store’a yerleştiriliyor. Söz konusu özelliğin bir süre boyunca geniş ölçekli biçimde kullanılması beklenmiyor. Uygulamanın ilgili sürümünü manuel olarak yüklemek mümkün olsa da, özelliğin nasıl aktive edileceğini keşfetmenin biraz zaman alabildiği belirtiliyor.

Android Police ekibinin Sürüş Modu özelliğini iki farklı cihaz üzerinde yapılan denemelerin ardından üçüncü bir cihazda aktive edebilmesi, bu durumun en somut örneği niteliğini taşıyor. Dolayısıyla tam teşekküllü Sürüş Modu için bir versiyon daha beklemek muhtemel gözüküyor. Google’ın bu özelliği Haritalar uygulamasının iOS versiyonuna getirip getirmeyeceği konusunda şimdilik ortada bir bilgi bulunmuyor. Ancak Android’de özelliğin belli bir süre kullanılmasının ardından iOS kanadına bir transfer gerçekleştirilmesi kulağa oldukça mantıklı geliyor. Fakat bunun için de nispeten uzun sayılabilecek bir süre boyunca bekleneceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER