Teknoloji

Google Haritalar Android uygulaması park yeri bulmaya yardımcı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalar androidGoogle Haritalar Android uygulamasını kullananlar bundan böyle otomobilleri için daha rahat biçimde park yeri bulabilecek. Uygulamanın yardımıyla bir yere giden kullanıcılar, “Park yeri bul” yazısına dokunduklarında etraflarındaki park alanlarını ve otoparkları gösteren bir listeyle karşılaşacak.

Bu listeden seçim yapıldığında sürücüler uygulama tarafından belirlenen park noktasına yönlendirilecek. Dileyen kullanıcılara park yerinden asıl hedefe gidene kadar da yön bilgisi sağlanacak.

Ancak bu özellikten ilk etapta herkes faydalanamayacak. Google şimdilik sadece ABD’deki 25 şehirde park yeri bilgisi sunuyor. Söz konusu şehirlerin listesi şu şekilde: Atlanta, Boston, Charlotte, Chicago, Cleveland, Dallas/Fort Worth, Washington D.C., Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis/St. Paul, New York City, Orlando, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, San Diego, Sacramento, San Francisco, Seattle, St. Louis ve Tampa.

Google Haritalar Android ve iOS uygulamaları daha fazla şehirde park zorluğu seviyesini gösterecek

Google bu yıl içinde Haritalar uygulamasında bazı şehirlerdeki park zorluk seviyesini göstermeye başlamıştı. Şirket söz konusu özelliğin de kapsamını genişletti. Güncellemeyle listeye dünya çapında 25 şehir daha eklendi. Bu şehirlerin listesi ise şu şekilde: Alicante, Amsterdam, Barselona, Darmstadt, Düsseldorf, Kopenhag, Köln, Londra, Madrid, Malaga, Manchester, Milano, Montreal, Moskova, Münih, Paris, Prag, Rio de Janerio, Roma, Sao Paulo, Stockholm, Sttutgart, Toronto, Valencia ve Vancouver.

İLGİLİ HABERLER