Teknoloji

Google Haritalar Hindistan’da motosiklet sürücülerinin yollarını kısaltıyor

google haritalar androidHindistan Google adına en önemli pazarlar arasında yer alıyor. Şirket, 5 Aralık’ta bu ülkede gerçekleştirdiği etkinlikte Hindistan’daki kullanıcılarını merkeze alan pek çok duyuru gerçekleşti. Bu duyurulardan birisi de Google Haritalar Android uygulamasına “motosiklet modu” eklenmesi oldu.

Hindistan gibi kalabalık ülkelerde motosiklet oldukça fazla kullanılan bir vasıta. Yolların nüfusu kaldırmaması ve başka ekonomik nedenlerle pek çok kişi ulaşım için motosikletleri kullanıyor. Google’ın Haritalar uygulamasına eklediği motosiklet modu ile sürücüler, araçlarına uygun yol seçeneklerini görüp hedeflerine çok daha hızlı biçimde ulaşabiliyor.

Motosiklet modu, Haritalar uygulamasında araba, toplu taşıma ve yürüme seçeneklerinin yanında gösteriliyor. Paylaşılan ekran görüntüleri, motosiklet modunun sürücülerinin yolculuk sürelerini ciddi anlamda kısaltabilecek öneriler yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Motosiklet modunun gelişinin sürpriz olduğunu söylemek ise pek mümkün değil. Uygulamanın geçmiş sürümlerinin kodları üzerinde yapılan incelemelerde motosiklet modunu işaret eden ipuçları görülmüştü.

Resmi açıklama gelmeden önce de Hindistan’da yaşayan Android cihaz sahiplerinden motosiklet moduyla tanıştıklarını belirten paylaşımlar gelmeye başlamıştı. Paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında motosiklet modunun da diğer modlarla aynı amacı taşıdığı anlaşılıyor: Ulaşım aracına en uygun ve en verimli rotayı çizmek.

Motosikletlerin arabaların giremeyeceği dar yollara girebilmesinin yolculuk süresine etkisi, paylaşılan ekran görüntülerinde de açık biçimde görülüyor.

Google Haritalar Android uygulamasına başka ülkelerde de motosiklet modu eklenecek mi?

Motosiklet modunda rota üzerindeki yol çalışması ve varış noktasındaki park yeri uygunluğu gibi bilgiler de gösteriliyor. Başka ülkelerde Google Haritalar Android uygulamasını kullananların motosiklet modunu kullanıp kullanamayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Google’ın özelliği başka ülkelere de taşımasının pek sürpriz olmayacağını söylemek gerekiyor. Kalabalık ülkelerin yanı sıra, İtalya gibi yolların dar olduğu ve motosiklet kullanımının yaygın olduğu ülkelerde bu mod oldukça işe yarayabilir.

İLGİLİ HABERLER