Teknoloji

Google Haritalar’a Facebook etkinliklerine rakip olacak özellik

google haritalar

Google Haritalar herkese açık etkinlikler oluşturmanıza izin veriyor. Android Police‘in dikkat çektiği bu özellik, uygulamanın işletmeleri puanlamaya ve bilgi eklemeye izin verdiği Katkılarınız bölümü altında çalışıyor. Etkinliğin adını, konumunu, yerini ve zamanını belirleyebilir, çeşitli etiketler ve görseller ekleyerek düzenleneceği yeri tanımlayabilirsiniz.

Google, bu özellik için destek sayfası açmanın dışında bir duyuru yapmadı. Ancak etkinlikler şirketin geçen yıl Google I/O’da Haritalar için duyurduğu sosyal işlevlerle bağlantılı çalışıyor. Uygulamanın bir yerden diğerine nasıl gidileceğini tarif eden bir servisten nereye gitmek isteyebileceğinizi ilk elden tavsiye eden bir uygulamaya dönüşmesinin parçasını oluşturuyor. Şimdiye kadar Google, sabit açılış saatlerine sahip konumları tavsiye etmeye odaklanıyordu. Ancak etkinlik gösterimleri sayesinde zamana bağlı olan aktiviteleri bulmak daha kolay hâle gelecektir.

Bu özellik Facebook’un etkinlikler özelliğine karşı çıkarılmış bir rakip niteliğini de taşıyor. Facebook’un etkinlikler özelliği etkinlik oluşturmak için başvurulan popüler araçlardan bir tanesi. Ne var ki, Facebook’un henüz endişelenmesine gerek yok. Android Police, Google’ın işlevinin henüz biraz ağır aksak çalıştığını söylüyor. Oluşturulan etkinliklerin haritada görülmesinin bir saat kadar aldığını belirtiyor. Umarız uygulama yayıldıkça bu süre aşağılara çekilecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER