Teknoloji

Google Haritalar 3D görünüm seçeneğini kullanıma sunuyor

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar için geliştirilen “Immersive View” (Üç Boyutlu Görünüm) seçeneğinin duyurusu I/O 2022’de yapılmıştı. Bu özellik henüz tam anlamıyla hazır olmasa da, kısıtlı ölçekte kullanıma sunuluyor.

Haritalar’ın iOS ve Android uygulamaları için hazırlanan güncellemelerle, dünya genelinde 100’e yakın popüler konumun 3D görüntüleri servise eklendi. Bu konumlar arasında San Francisco’daki Alcatraz Hapishanesi, New York’taki Empire State Binası ve Londra’daki Big Ben de yer alıyor.

Üç Boyutlu Görünüm seçeneğinde milyarlarca görüntü yapay zekâ iler birleştiriliyor ve ortaya gerçekçi üç boyutlu görüntüler çıkıyor. Google bu özelliği turistler için bir tür “ön izleme aracı” olarak tanımlıyor.

Havadan 3D görünüm seçeneği dünya genelinde tüm kullanıcılar için dağıtıma çıkmış durumda.

Google Haritalar kullanıcılarına sunulan yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Bisiklet navigasyonunda artık daha detaylı bilgiler görülecek. Bunlar arasında motorlu araç trafiği yoğunluğu, merdivenler, dik tepeler ve yol türü gibi bilgiler yer alıyor. Rotaları karşılaştırmayı kolaylaştıracak olan Google, yeni özellikleri önümüzdeki haftalarda yüzlerce şehirde kullanıcılarla buluşturacak.

Google Haritalar konum paylaşımı bildirimlerini de yeniliyor. Artık kullanıcılar paylaşım yaptıkları arkadaşları belirli bir konuma geldiğinde veya orayı terk ettiğinde de bildirim alacak.

İLGİLİ HABERLER