Teknoloji

Google+ Hangouts servisine Dokümanlar entegrasyonu eklendi

Google+ Hangouts üzerinde deneysel nitelikte yapılan eklentileri deneme konusunda sunulan seçeneği tercih etmişseniz, bir Hangouts görüşmesi gerçekleştirirken Google Dokümanlar altında saklanan dosyaları çağrı sırasında ortaklaşa düzenleme imkanının aktif hâle geldiğini daha önce görmüş olmalısınız. Bu özellik şimdi tüm kullanıcıların kullanımına sunuldu.

Artık Google+ Hangouts kullanıcıları bir görüşme sırasında “Docs” tuşuna basarak diğer Hangouts katılımcılarıyla ortaklaşa doküman oluşturabilecek veya oluşturulmuş olan bir doküman üzerinde düzenleme yapabilecek. Ekranın büyük kısmını üzerinde çalışılan ofis dokümanı kaplarken alt kısımdaysa Hangouts katılımcıları görüntülenecek. Bu sayede Google+ Hangouts ekran paylaşımı dışında önemli bir özellik daha kazanmış oldu.

Aslında bu yeni özellik Google Dokümanlar’a daha önce eklenen sohbet işlevini tamamlayıcı bir nitelik de taşıyor. Ayrıca Google’ın daha önce hayata geçirdiği, ancak başarılı olmadığı için sonlanan Wave projesinin amaçları da farklı şekillerde hayata geçirilmiş oluyor. Eklenen bu son özelliğin özellikle çalışanlar için epey kullanışlı olacağını düşünüyoruz, tabii Google’ın böyle bir imkanın varlığını insanlara duyurma konusunda biraz daha aktif davranması gerekiyor.

İlgili – Google+

İLGİLİ HABERLER