Teknoloji

Google+ Hangouts On Air HD desteğine kavuştu

Google bir açıklama yaparak Google+ Hangouts On Air servisine HD video desteği eklendiğini duyurdu. Böylelikle Google+ üzerinden yapılan canlı yayınları HD kalitesinde izlemek mümkün hale gelirken, HD desteğinin önümüzdeki haftalarda Hangouts’ta yapılan tüm masaüstü video görüşmeleri kapsayacak şekilde genişletileceği belirtildi.

google-plus-hangouts-hd-290813

Google’dan yapılan açıklamada HD kalitesinde Hangouts hizmetinden faydalanmak için HD bir web kamerasına, daha yüksek bir bant genişliğine ve standart çözünürlükten daha yüksek bir işlemci gücüne sahip olunması gerektiği vurgulandı. GigaOm’un haberine göre, Google Hangouts’ta HD video desteği sunabilmek için H.264 video kodlayıcısı yerine kendi geliştirdiği VP8 video kodlayıcısını kullanmaya başladı. GigaOM’a konuşan Google’ın mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Chee Chew, VP8 kodlayıcısına geçişin kullanıcılar tarafından farkedilmeyeceğini dile getirdi.

Hangouts için Google’ın planladığı yenilikler bununla sınırlı değil. Chew Google+’ın eklentisiz video görüşmeleri için WebRTC’yi uygulamaya koyulacağını da sözlerine ekledi. Ancak bu planın hayata geçmesi için WebRTC standardının önünde katetmesi gereken uzun bir yol duruyor. Zira şu an için pek çok Google+ Hangout efekti WebRTC ile işlemiyor.

İlgili >> Google+, GigaOM

İLGİLİ HABERLER