Teknoloji

Google Hangouts Meet’in video görüşme desteği tabletlere taşınıyor

google hangouts meetGoogle Hangouts Meet adını taşıyan kurumsal iletişim servisinin video görüşme özelliğinin kapsama alanını genişletti. Artık iPad ve Android tabletler üzerinden de video görüşme gerçekleştirilebilecek.

Google bundan yaklaşık bir yıl önce sohbet servisi Hangouts’u iki parçaya ayırmıştı. Kurumsal kullanıcılara yönelik bölüme Meet adını veren şirket, bireysel kullanıcılara yönelik bölümü ise Chat olarak adlandırmıştı. Google Meet’in merkezine de kurumsal video konferans özelliğini de yerleştirmişti.

Video görüşme özelliğinin kapsamının genişletilmesinin Meet için bir doping etkisi yapacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz yıl itibarıyla Hangouts görüşmelerinin iOS CallKit ile entegre edilmesi de servisin kullanımına olumlu bir etki yapmıştı.

Google Hangouts Meet ve Chat dışında iki sohbet uygulamasına daha sahip

2016 yazında Gchat’in tamamen kapanmasının ardından Google Hangouts ve Meet dışında iki sohbet platformunu daha hayata geçirmişti. İnternet devi, görüntülü ve sesli görüşmeler için Duo’yu, yazılı görüşmeler içinse Allo’yu hayata geçirmişti.

İLGİLİ HABERLER