Teknoloji

Google Hangouts kurumsal kullanıcılara odaklanacak

google hangouts

google hangoutsGoogle’ın Hangouts’u resmi olarak faaliyete geçirmesinin üstünden üç yılı aşkın bir süre geçti. Google Talk’u mobil döneme uyarlamak için geliştirilen bir proje olsa da, partiye geç katılması Hangouts’un beklentileri karşılamasının önüne geçti. Hangouts doğduğunda WhatsApp, Facebook Messenger ve iMessage gibi rakip platformlar, mobil sohbet pazarında köşeleri tutmayı başarmıştı.

Servis neredeyse her platformda sohbet ve video görüşme desteği sunsa da, Google bu yılki geliştici konferansında yeni bir deneme yapacağını açıkladı. Şirketin duyurusunu yaptığı video sohbet uygulaması Duo’nun dağıtımı başlarken, yazılı mesajlaşma deneyimine radikal bir bakış getiren Allo da yakında gün yüzüne çıkacak.

Yeni uygulamaların duyurulmasının ardından pek çok kullanıcı Hangouts’un akıbetini merak ediyor. Engadget sitesine konuşan Google’ın iletişim ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Nick Fox, emektar platformun gelecekteki yoluna dair bazı bilgiler verdi.

Fox, yeni dönemde Google Hangouts için kurumsal yaklaşımın ön planda olduğu bir yol haritası çizdiklerini dile getirdi. Fox’un bu sözleri, Mountain View merkezli şirketin sohbet pazarındaki hücum hattını Duo ve Allo’nun oluşturacağını gösteriyor.

Google Hangouts kurumsal alanda önemli başarı sergiledi

Google hesabı üzerine kurulan Hangouts ile Gmail, Drive, Dokümanlar ve Takvim gibi Google servisleri arasında sıkı bağlar bulunuyor. Nick Fox’a göre, söz konusu sıkı bağlar sayesinde Hangouts kurumsal alanda daha yüksek başarı yakaladı. Hangouts’un kurumsal kullanıcılar nezdindeki performansı, servisin önümüzdeki dönemdeki yol haritasının belirlenmesinde de temel faktör olmuşa benziyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER