Teknoloji

Google’ın birleştirilmiş sohbet servisi Hangouts adıyla I/O’da bekleniyor

Google’ın Babel olarak adlandırılan birleştirilmiş sohbet servisiyle ilgili dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Önümüzdeki hafta başlayacak Google I/O etkinliğinde resmiyet kazanması beklenen bu sohbet servisinin Google Hangouts olarak adlandırılacağı ve Google+ altında bulunan Hangouts video sohbet servisiyle birleştirileceği söyleniyor.

google-logo-120513 (640 x 214)

TechRadar sitesinin Google’daki kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre şirket Babel kod adıyla anılan servisi “Hangouts” resmi adıyla çıkaracak. Sızan yeni ekran görüntüleri de servisin Hangouts olarak yeniden adlandırıldığını gösteriyor. Menülere bakıldığında “Hangouts’tan çıkış yap” ve “kişileri bu hangout’a ekle” gibi bazı ibareler görünüyor.

google-hangouts-120513

Bu durum Google+ Hangouts servisinin yeni bir ad altında faaliyet göstereceği anlamına gelmekle kalmıyor, Google Talk sohbet servisinin de yeni bir çatı altında işleyeceğini gösteriyor. Google’ın tüm sohbet servislerini birleştirme çabasının bir ürünü olacak gibi görünen Google Hangouts ile birlikte şirketin çeşitli sohbet servislerinin yarattığı karmaşanın kaldırılması hedefleniyor.

Google’ın muhtemel sohbet servisiyle ilgili ilk ipuçları geçtiğimiz haftalarda sızmıştı. Ortaya çıkan ekran görüntülerine bakıldığında çeşitli his simgeleri ve sohbet arayüzünün varlığı görülebiliyordu ve bunlar Google Talk’tan alıştığımız şekilde görünüm barındırıyordu.

google-hangouts-120513-2

Google Hangouts servisi gerçekten duyurulursa, bu servisin Türkiye’de hangi adla anılacağını da merak etmiyor değiliz. Google+ altında bulunan Hangouts servisinin, Google+’nın Türkçe arayüzünde sahip olduğu adla varolmasını dikkate alacak olursak, Google Hangouts servisinin de İngilizce adıyla kullanıldığını görebiliriz.

İlgili >> TechRadar

İLGİLİ HABERLER