Teknoloji

Google Hangouts ile ABD ve Kanada’da ücretsiz sesli arama gerçekleştirilebilecek

google-hangouts-110914

Hangouts’ın iOS, Android ve web uygulamalarını güncellemeye hazırlanan Google, ABD ve Kanada’daki kullanıcılarının ücretsiz sesli arama gerçekleştirmesinin önünü açıyor. Bu ülkelerde yaşayan kullanıcılar Hangouts uygulaması sayesinde ücretsiz olarak sesli arama gerçekleştirebilecek. Hangouts üzerinden sesli arama desteğinin aktif olduğu diğer ülkelerden ABD ve Kanada’ya yapılan aramalar da ücretsiz olacak. Hangouts üzerinden gerçekleştirilecek uluslararası aramalar için düşük bir ücretlendirmeye giden Google, güncellemenin dağıtımına birkaç gün içinde başlayacak.

Dünyanın dört bir yanına dağılan aile ve arkadaşlarla iletişim halinde olmanın önemine dikkat çeken Google, Hangouts sayesinde insanların sevdiklerini ücretsiz veya çok düşük bir ücret karşılığında arayabileceğini dile getirdi. Planlanan son güncellemeyle birlikte Google Voice ve Hangouts arasındaki sınırlar biraz daha kalkacak. Android için Google Voice ve web kullanıcıları sesli mesaj dökümlerini ve mesajlarını Hangouts uygulaması içinde görebilecek, hatta Google Voice’u kullanırken Hangouts üzerinden SMS gönderebilecek.

Android kullanıcılarının ücretsiz sesli arama gerçekleştirebilmeleri için Google Play’de bulunan eşlik uygulamasını indirmeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER