Teknoloji

Google Hangouts’un vedası ekim ayında başlayacak

google hangouts g suite

Google Hangouts uygulamasını kapatacağını daha önce açıklamıştı. Hangouts’un yerini Hangouts Chat ve Hangouts Meet adını taşıyan iki farklı uygulama alacak. Google bu dönüşümün ne zaman başlayacağı konusunda sonunda daha somut tarihler vermeye başladı.

İnternet devi, Hangouts için yeni dönemi önümüzdeki ekim ayında başlatacak. Klasik Hangouts uygulaması bu tarihten itibaren G Suite müşterileri tarafından kullanılamayacak. Bu da Hangouts Chat ve Hangouts Meet’e dair ilk kullanıcı yorumlarının ekim ayından itibaren ortaya çıkacağı anlamına geliyor.

Bireysel kullanıcılar tarafında ise işler biraz daha farklı bir seyir izleyecek. Google, tüm G Suite kullanıcıları Hangouts Chat ve Hangouts Meet’i rahatlıkla kullanana kadar bireysel kullanıcıların Hangouts erişimini kesmeyecek. Google’ın klasik Hangouts’un fişini 2020’den önce çekmeyeceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Son açıklama, bu iddianın doğru olduğunu gösteriyor.

Google Hangouts dışında başka bir iletişim uygulamasıyla daha vedalaşmaya hazırlanıyor. Şirket, mesajlaşma uygulaması Allo’nun fişini çekeceğini de geçtiğimiz yılın son ayında açıklamıştı. Allo’nun vedası Hangouts’tan daha erken bir tarihte gerçekleşecek. Google Allo, önümüzdeki mart ayında kapatılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER