Teknoloji

Google Hands Free telefonu cepten çıkarmadan ödeme yapmayı mümkün kılıyor

google hands free

Google Hands Free adını taşıyan deneysel ödeme uygulamasıyla kullanıcılara mağazalarda yaptıkları alışverişlerin bedellerini telefonlarını ceplerinden çıkarmadan ödeme imkanı veriyor. iOS ve Android versiyonları bulunan Hands Free; Wi-Fi, Bluetooth ve konum servisleriyle kullanıcıların uygulamayı destekleyen bir mağaza veya bir restoranın yakınında olup olmadıklarını algılayabiliyor.

Kullanıcılar, kasaya geldiklerinde kasiyere “Google ile ödeyeceğim.” cümlesini kuruyor ve kasiyer bir fotoğrafla kimlik doğrulaması gerçekleştirdikten sonra işlem tamamlanıyor. Şu an için sadece San Francisco Körfez Bölgesi’nin güney kısmında test edilen uygulamanın destekçileri arasında McDonald’s ve Papa John’s gibi restoran zincirleri bulunuyor.

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında gerçekleştirilen I/O 2015 konferansında duyurulan Hands Free, Google’ın temel mobil ödeme sistemi Android Pay’e eşlik edecek bir uygulama olarak tasarlandı. Android Pay’in halihazırda 9 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Şirket, Hands Free ile gelecekte mobil ödemelerin nasıl bir yapıda olacağını keşfetmeyi istiyor.

Kasiyerler, müşterilerin kimliklerini doğrularken Hands Free sistemine yüklenen fotoğraflardan ve alıcının ad ve soyadının ilk harflerinden faydalanıyor. Google, doğrulama sistemini geliştirmek için mağazalara ayrı bir kamera sistemi kurmayı ve ana sisteme yüklenen fotoğrafla çapraz doğrulama yapmayı planlıyor. Şirket, müşterilerin mağazalarda çekilecek fotoğrafların anında silineceğinin güvencesini veriyor.

Mobil ödeme konusunda temel odak noktasını Android Pay olarak belirleyen Google’ın “geleceğin ödeme sistemi” şeklinde nitelediği Hands Free ile gerçekleştirdiği testlerin kapsama alanını genişletip genişletmeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER