Teknoloji

Google Hands Free özelliğiyle mağazalarda telefonu çıkarmadan alışveriş yapmayı mümkün kılacak

Google, yeni mobil ödeme sistemi Android Pay’i I/O 2015’in açılış etkinliğinde duyurmuştu. Ancak mobil ödeme konusunda daha ilginç bir özelliğin duyurusu, açılış etkinliği sonrasındaki seanslardan birinde yapıldı. Google’ın ticaret birimi, yakında San Francisco’da beta testine başlanacak Hands Free özelliğini görücüye çıkardı. Bu özellik sayesinde müşteriler mağazadaki alışverişlerini tamamlarken ”Google ile ödeme yapmak istiyorum” cümlesini kuracaklar ve telefonlarına veya cüzdanlarına dokunmadan mağazadan çıkıp gidebilecekler.

Google Hands Free sistemi, akıllara Square’in Card Case platformunu getiriyor. Müşterilerin mağazada bir hesap açmasına izin veren ve böylelikle alışveriş sonunda sadece kasiyeri bilgilendirerek mağazadan çıkmayı mümkün kılan Card Case, sadece 20 bin mağazaya yerleştirilebildiği için tutunma sağlayamamıştı. PayPal da Beacon isimli platformuyla benzer bir sistem oluşturmaya çalışmıştı.

Google Hands Free’nin beta testi McDonald’s ve Papa John’s restoranlarında başlayacak. San Francisco’da yaşayanlar, test sürecine dahil olmak için Google’dan davetiye talep edebilecek. Hands Free’nin ne zaman Android Pay’e entegre olabilecek noktaya geleceği ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER