Teknoloji

Google Haberler yenileniyor; daha fazla video ve hız geliyor

google haberler

google haberlerGoogle, Google Haberler’i yeniden tasarlıyor. AdAge‘e konuşan bazı kaynaklara göre, Gazetelik uygulaması ve YouTube’dan bazı tasarım unsurları buraya taşınacak.

Yeni tasarımın gelecek hafta, Google I/O etkinliğinde lanse edilmesi ve kullanıma sunulması bekleniyor. Kaynakların belirttiğine göre Google, farklı birçok Google özelliğini tek bir ürüne sığdıracak son değişikliklerle ilgili olarak yayıncılarla görüşmeler gerçekleştiriyor. Bir yayın yöneticisi, haberlere ulaşılan birçok Google servisinin bulunduğunu, şirketin yapmaya çalıştığı şeyin de tüm bunları tek bir marka altına toplamak olduğunu kaydetti.

Kaynaklar, Google Haberler’in Google Gazetelik dijital dergi uygulaması ve YouTube’un Haberler bölümünü içine alacağını söylüyor. Yeni tasarımın bir parçası olarak, Google Gazetelik’in kapanması bekleniyor. Google Haberler’in de yeni bir uygulaması olacak. Ayrıca şirket AMP platformunu da kullanarak haberlerin daha hızlı biçimde yüklenmesini sağlayacak.

Google her ay yayıncılara 10 milyar tekil ziyaretçi gönderiyor. Geçen yıl First Click Free adı verilen ve arama motoru üzerinden paralı makalelere erişim izni veren politika rafa kaldırılmıştı. Ayrıca şirket, yayıncılara kitlelerine erişmekte yardımcı olacak birtakım yeni araçların geliştirilmekte olduğunun söylemişti. The Wall Street’e konuşan Google yöneticisi Philipp Schnidler, yayıncılar için dijitale geçişin kolay olmadığının gerçekten farkında olduklarını söylemiş, aynı zamanda yayıncıların başarılı olamaması durumunda kendilerinin de başarılı olmasının mümkün olmadığını vurgulamıştı.

İLGİLİ HABERLER