Teknoloji

Google Haberler bilgi doğrulama özelliğini kullanıma sundu

google haberlerGoogle Haberler servisi, haber makalelerinde anlatılanların doğruluğunun kontrol edilmesini sağlayan bilgi doğrulama özelliğini hayata geçirdi. Özelliğin ABD başkanlık seçimleri için geri sayımda sona yaklaşılırken başkan adayların demeçlerini denetleme amacıyla kullanıma sunulduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Bilgi doğrulama etiketi masaüstü ve mobilde Google Haberler sekmesinde gösterilen genişletilmiş haber hikayelerinin yanında görülüyor. Diğer haberlerde ise “fikir” veya “çok kez alıntılanmış” gibi etiketlere rastlanabiliyor. Söz konusu özellikten şu an için sadece ABD ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılar faydalanabiliyor.

Google İddia Değerlendirme sürecinden yararlanarak bilgi doğrulamanın hikaye için gerekli olup olmadığına algoritmik bir yolla karar veriyor. Google’ın sisteminde kaç tane bilgi doğrulama sitesinin bulunduğu bilinmiyor. Ancak şirket bir blog yazısı aracılığıyla söz konusu sitelere sistemine başvurmaları için çağrıda bulunmuş durumda.

Google Haberler bilgi doğrulama ile gerçek ve kurgunun ayrılmasına yardım etmek istiyor

Google’ın haber sorumlusu Richard Gingras, bilgi doğrulama topluluğunun büyümesinden duydukları heyecanı dile getirdi. Gingras, bilgi doğrulama ile gerçek ve kurgunun, erdem ile çarpıtmanın birbirinden ayrılmasına yardımcı olmak istediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER