Teknoloji

Google güvenli mesajlaşma aracı Symphony’ye yatırım yapıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

symphony-logo-061015

Google, kişiye özel iletişim uygulamalarıyla ilgilenen Symphony adlı şirkete yatırım yapmaya hazırlanıyor. Recode’un haberine göre, Google’ın yatırımı 650 milyon dolar civarında bir değer üzerinden gerçekleşecek.

Google böylelikle Symphony’ye yatırım yapmış olan Goldman Sachs, Jefferies, Morgan Stanley gibi Wall Street bankaları arasına katılacak. Symphony özel mesajlaşma aracı, özellikle Wall Street çalışanları tarafından fazlasıyla kullanılıyor.

Google ve Symphony’den yatırım dedikodularıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama şu ana kadar gelmedi.

Eğer Google Symphony’ye yatırım yapacak olursa, bu Symphony’nin gelişiminde önemli bir virajın dönüleceği anlamına geliyor. Bununla birlikte değerleme de şirketin aradığından daha düşük bir noktadan yapılmış olacak gibi görünüyor.

Wall Street Journal geçtiğimiz temmuz ayında Symphony’nin yatırım arayışını haberleştirmiş ve şirketin 1 milyar dolarlık bir değer üzerinden yeni yatırımcı aradığını yazmıştı.

Symphony’nin diğer yatırımcıları arasında BofA Merrill Lynch, BNY Mellon, BlackRock, Citadel, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, JPMorgan, Maverick, Nomura ve Wells Fargo tanınmış finans kuruluşları yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER