Teknoloji

Google Gruplar yola yeni tasarımıyla devam edecek

google grouplar

Google‘ın geçmişi fişi çekilen sosyal ağlar ve mesajlaşma servisleriyle dolu. Ancak internet devinin Usenet bağlantılı Google Gruplar platformu, 2001’den beri varlığını sürdürerek adeta yıllara meydan okuyor.

Google Gruplar’ın arayüzü son birkaç yıldır herhangi bir değişimden geçmemişti. Uzun süredir tüm servislerini Material Design adını taşıyan tasarım anlayışı çerçevesinde yeni bir görünüme kavuşturan Google, sonunda aynı işlemi Google Gruplar’a da uyguluyor. Filtreleme ve arama özelliklerini de yenileyen internet devi, böylelikle yeni bir grup oluşturmanın çok daha kolay hâle geleceğini belirtiyor.

Google Gruplar’ın en yeni beta sürümüyle sunulan yenilikler şu şekilde sıralanıyor:

  • Gelişmiş navigasyon: Grup ayarları kolay erişim için tek bir bölümde toplandı
  • Yenilenmiş grup oluşturma süreci: Hızlı ve üç aşamalı bir kurulum sihirbazı sayesinde grup oluşturma süreci kolaylaşıyor.
  • Güçlü arama seçenekleri: Yeni filtreleme ve arama seçenekleri sayesinde aranan içerikler daha hızlı şekilde bulunabilecek.
  • Sadeleştirilmiş Gruplarım sayfası: Google Gruplar’a giriş yaptığınızda tüm gruplarınızı tek bir sayfada göreceksiniz.
  • Standart mesajlaşma deneyimi: Konu başlıkları artık “sohbetler” adını taşıyor ve Gmail’dekine benzer bir deneyim sunuluyor.
  • Geliştirilmiş üye yönetimi araçları: Yenilenen Üyeler sayfası, grup üyelerine ve verilen izinlere hızlı biçimde ulaşmayı sağlıyor.

Yeni tasarımı şimdiden denemek siteyen Google Gruplar kullanıcıları, beta testine buraya tıklayarak kaydolabilir.

İLGİLİ HABERLER