Teknoloji

Google Grasshopper uygulamasıyla kodlama öğretiyor

google grasshopperGoogle, çalışanlarının “zamanlarının yüzde 20’sini” ayırarak geliştirdiği projeleri Area 120 isimli kuluçka merkeziyle destekliyor. Area 120 bünyesinden genellikle YouTube’u daha sosyal hâle getiren Uptime gibi uygulamalar ve Akıllı Yanıtlar özelliğinin kapsamını geliştiren çalışmalar çıkıyor. Ancak Area 120 tarafından desteklenen son uygulamanın odak noktasında eğitim bulunuyor. Google Grasshopper adını taşıyan uygulamayla kod yazımını öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor.

Grasshopper ile öncelikli olarak JavaScript’te kod yazmayı yeni öğrenenlere destek sağlanması amaçlanıyor. Bu desteğin özellikle bir internet sitesi kurmak isteyen, ancak henüz bu konuda yeterince bilgili olmayan kişilere katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

Grasshopper’ın diğer kodlama yazılımlarına göre çeşitli avantajları bulunuyor. Bu avantajlar arasında ilk olarak uygulamanın ücretsiz olarak indirilebilmesi öne çıkıyor. Bilmecelerle çalışması ve öğrenim sürecini daha eğlenceli hâle getirmesi de Grasshopper’ı muadillerinin önüne çıkarabilecek özellikleri arasında bulunuyor. Uygulamanın kullanıcılarına en yaygın kodlama dillerinden biri olan JavaScript’i öğretmesi de en belirgin faydalardan biri olarak göze çarpıyor.

Hafta içinde yayınlanan uygulama şimdiden hem Android hem de iOS’te hatırı sayılır indirme rakamlarına ulaşmış durumda. Gelen yorumların büyük çoğunluğunun olumlu olması da, Grasshopper’ın takdir gördüğünün kısa süre içinde anlaşılmasını sağlıyor.

Google Grasshopper uygulaması Google Play Store ve App Store üzerinden indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER