Teknoloji

Google gözünü Microsoft Office kullanıcılarının yüzde 90’ına dikti

Office ve Windows Microsoft’un gelirlerinin büyük bir kısmını oluşturan başlıca yazılım ürünleri. Microsoft da bu ürünlerden elde ettiği geliri daha da artırmak için ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor. İşletim sistemi tarafında Windows’un konumu bozulacak gibi görünüyor. Ancak söz konusu üretkenlik yazılım paketi olduğunda aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.

Üretkenlik yazılımları tarafında son yıllarda büyük bir rekabet yaşanıyor. Hatırı sayılır bir ücrete sahip olan Microsoft Office’in karşısına son yıllarda ücretli veya ücretsiz birçok yazılım paketi dikildi. Bunların içinde Google’ın çevrim içi ofis paketi en dikkat çekici alternatif oldu ve Office’i tehdit etmeye başladı. Şimdilerde Google Drive altında faaliyet gösteren web tabanlı ofis servisleri sadece bireysel kullanıcılar tarafından değil, kurumlar tarafından da tercih ediliyor. Google 2013 yılına oldukça iddialı bir hedefle giriyor. Şirketi Office kullanıcılarının yüzde 90’ını Microsoft’tan kapmanın peşinde.

Google başkan yardımcısı ve Enterprise biriminin şefi Amit Singh hedeflerinin Office’in gelişmiş özelliklerini kullanmayan yüzde 90’lık bir kullanıcı kesimini ele geçirmek olduğunu söyledi. Diğer bir deyişle Google, Microsoft Office’in sadece temel işlevlerini kullanan tüm müşterileri kazanmak istiyor. Bunun için de kurumsal tarafta sunduğu ürünlerini daha da geliştiriyor. Google’ın bu hedefini ne oranda gerçekleştirdiğini gelecek yıl bu zamanlar tekrar konuşalım.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER