Teknoloji

Google Görsel Arama servisinin tasarımında yaptığı değişiklikleri gösterdi

Google sık kullanılan servislerinden biri olan Görsel Arama üzerinde önemli değişiklikler yaparak onu daha kolay ve hızlı kullanılabilir hâle getiriyor. Arama devinden gelen açıklamaya göre yeni tasarımla birlikte arama sonuçlarında klavyeyle gezinmek daha kolay olacak, seçilmiş olan görsel ön plana çıkacak ve ekranın merkezinde görünerek kullanıcının ona tamamen odaklanmasını sağlayacak.

google-gorsel-arama-yeni-240113

Bakılan görselin ön plana çıkmasının yanı sıra, onunla ilgili dosya boyutu ve adı gibi bazı bilgiler de görselle birlikte verilecek. Bundan böyle aynı bilgileri almak için imleci küçük resmin üstüne getirip bekletmek gibi bir zorunluluk olmayacak. Ayrıca tıklanarak detayı açılan herhangi bir fotoğrafın kaynak sayfanın üstüne bindirilmiş şekilde gösterilmesi de yeni düzenlemeyle birlikte son buluyor. Google bunun sona ermesiyle birlikte sunucu yükünün azalacağını ve kullanıcıların görsel sonuçları içinde daha hızlı şekilde gezinebileceğini kaydetti.

Google’ın getirdiği bu değişiklikleri henüz Google.com.tr üzerindeki görsel arama sonuç sayfasında görmüş değiliz. Bunun için birkaç gün veya hafta beklememiz gerekebilir. Google’ın Görsel Arama servisi son zamanlarda oldukça dikkat çeken bir ürün. Özellikle geçen ay bu servisin Güvenli Arama özelliğinde yapılan düzenlemeler oldukça ses getirmiş, Google’ın sansürcü bir yaklaşım izlediği yönünde bazı şikayetlere neden olmuştu.

İlgili >>Google Webmaster Central Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER