Teknoloji

Google anımsatıcıları Görevler hizmetine taşıma işlemini yakında başlatıyor

google görevler

Google, geçtiğimiz eylül ayında duyurduğu bir hareketle birlikte, kullanıcıların mart ayından itibaren çeşitli Google uygulamalarında oluşturulan tüm görevleri Google Görevler’den yönetebileceklerini söylemişti. 22 Mayıs’tan itibaren şirket, Google Asistan ve Takvim uygulamalarında oluşturulan anımsatıcıları otomatik olarak Görevler’e taşıyacak, ancak kullanıcılar bunu istedikleri takdirde belirtilen tarihten önce de yapmaya başlayabilir.

Söz konusu geçiş işlemi tamamlandıktan sonra kullanıcılar; Gmail, Dokümanlar, Sohbet ve Takvim gibi çeşitli Google Workspace web uygulamalarına erişip ve bu uygulamalardan görev oluşturabilecekler.

Bundan böyle acil bir e-postaya yanıt vermek amacıyla, kendinize hatırlatma amaçlı başka bir e-mail atmak için sekmeleri değiştirmeniz gerekmeyecek. Sadece bir düğmeye tıklatarak bunu görevler listenize ekleyebileceksiniz.

Ayrıca Google Asistan ile hatırlatıcı oluşturmak için sesinizi kullanabileceksiniz. Bunlar da Gmail ve diğer uygulamalarda oluşturulan görevlerin yanında Google Görevler’de görünecek. Tüm bu çeşitli görevleri ayırmak ve organize etmek istiyorsanız, birden fazla liste oluşturmak ve yapılacak önemli işleri yıldızlamak için zaten Google Görevler’de bulunan özellikleri de kullanabileceksiniz.

Bu taşıma işlemi, Google’ın görev yönetimi sistemiyle ilgili uzun süredir şikayet edilen bir durumu ele alıyor ve artık her şeyi tek bir yerde görmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca, Microsoft’un Outlook, Planner ve Teams genelinde görevleri zaten entegre eden ve daha kullanışlı olan To-Do uygulamasıyla da daha uyumlu hale getiriyor.

İlginizi çekebilir

Google Görevler hizmetinin sistem yöneticileri tarafından etkinleştirilmesi gerek

Yine de, yeni Google görevler ve anımsatıcılar sisteminde hâlâ çözülmesi gereken bazı sorunlar var. Örneğin, Google’ın not alma özelliği olan Keep uygulamasında oluşturulan hatırlatıcılar, Görevler’e taşınmıyor. Burada oluşturulan notlar ve anımsatıcılar Keep uygulamasında kalacak olsalar da bu, artık Google Takvim’de de görünmeyecekleri anlamına geliyor. Ayrıca Google Görevler, diğer proje yönetimi uygulamalarının sunduğu, görevlerinizi arama ve önceliklendirme gibi özelliklerden hâlâ yoksun görünüyor.

Google, 6 Mart 2023’ten itibaren, anımsatıcıları Görevler’e taşımaya başlayabilmeleri için kişisel hesap kullanıcılarına istemler göndermeye başlayacak. Google Workspace müşterileri ise bildirimleri daha sonra, 12 Nisan’dan itibaren alacaklar. Ancak yalnızca kuruluşların Görevler hizmetinin açık olması durumunda bu işlem gerçekleşecek. Eğer söz konusu hizmet kapalıysa, Anımsatıcı verileri Görevler’e taşınmaz. Bu durumda Google, 22 Haziran’dan sonra anımsatıcı verilerini silmeye başlayacaktır.

Bu nedenle sistem yöneticilerinin, geçişten sonra görevleri yönetmek için Asistan’ı kullanmaya devam edebilmeleri için, Arama ve Asistan kullanıcılarının ayarlarını değiştirmenin yanı sıra önceden iki kez kontrol yapmaları gerekiyor. Ayrıca kuruluşlar, kullanıcılarının Asistan ve Takvim anımsatıcılarını dışa aktarabilmeleri için Google Paket Servisi’ni etkinleştirmelidir.

İLGİLİ HABERLER