Teknoloji

Google Google+ için kurumsal özellikleri devreye soktu

Kurumsal kullanıcıların önemini daha önceden farkeden Google, Google+ için de kurumsal bazı özellikleri devreye soktu. Google Apps kullanan şirketler bu yayınlanan özellikleri 2013’ün sonuna kadar ücretsiz olarak kullanabilecek. Bu süre zarfında Google sunduğu servisleri arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürecek. İlk etapta bu doğrultuda üç özellik kullanıma sunulmuş durumda.

Bunlardan ilki Google+ kullanıcılarının sadece kendi kurumlarına yönelik paylaşımlar yapabilmesi. Bu sayede iş yeri içinde hızlı paylaşımlar yapmak mümkün olacak. Diğer Google+ çevrelerinde yer alan kişilerin de bu paylaşımları görmesinden duyulan endişe ortadan kalkacak.

Google’ın sunduğu diğer özellik ise Gmail, Calendar ve Docs ile Hangouts arasında entegrasyon sağlama. Google Hangouts üstünden gerçekleştirilen video konferanslar esnasında Google Docs aracılığı ile toplantının diğer katılımcılıarı ile dosya paylaşmak da mümkün olacak. Google Hangout randevuları Google Calendar’a da eklenebilecek.

Google’un bu çerçevede sunduğu son özellik ise yönetimsel bir fonksiyona sahip. Bu özellik sayesinde şirket içi paylaşımlar için varsayılan kısıtlamalar oluşturulabilecek. Hangouts ve özel mesajlar için de belli kurallar belirlenebilecek. Google, özelliklerin hemen devreye gireceğini belirtirken, bir mobil uygulamanın da yolda olduğunun müjdesini verdi.

İlgili >> Google Enterprise Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER