Teknoloji

Google GoMo ile web sitelerini mobile uyumlu hâle getirmek isteyenlere rehberlik ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil cihazlarla internete bağlanan kullanıcı sayısı her geçen gün daha da artmakta. Daha fazla kitleye hitap etmek isteyen her türlü web sitesinin kendini bu yeni ortama uydurması gerekiyor. Akıllı telefon ve tabletlerde yer alan mobil internet tarayıcıları her geçen gün masaüstü web tarayıcılarına deneyim açısından biraz daha yaklaşıyor, yine de web site yöneticilerinin her türlü cihaza sorunsuz bir şekilde hizmet vermesi için kendi taraflarında her şeyi eksiksiz şekilde yerine getirmesi gerekiyor.

Pekiyi, bu noktada kimden rehberlik alacaklar? Google öncülüğünde başlatılan GoMo girişimi bu noktada imdada yetişiyor. Geçtiğimiz yıl HowToGoMo adresinde yayına başlayan GoMo artık gomo.com.tr adresinde Türkçe olarak da hizmet veriyor. GoMo sayesinde web sitelerinin mobil cihazlara daha uygun hâle getirilmesi için gerekli araç ve kaynaklar işletmelere sağlanıyor, onların mobil uyumlu site yapmalarına yardım ediliyor.

GoMo’da GoMoMetre adlı bir araç yer alıyor. Bu araç web sitelerinin mobil cihazlarda nasıl görüntülendiğini takip etmeye yarıyor. Buradan elde edilecek bilgiler kişiselleştirilmiş önerilerle birleştiriliyor ve sonuç olarak sitesini mobile uyumlu hâle getirmek isteyenler için bir yol haritası çıkarılıyor. GoMo’nun kullanıcı arayüzü oldukça sade ve rahat bir şekilde kullanılıyor. Yalnız test amacıyla kullanılan akıllı telefon görseli bir Galaxy Nexus olsa da güzel olabilirdi, ne dersiniz?

İlgili – GoMo

İLGİLİ HABERLER