Teknoloji

Google Go uygulamasının dikkate değer indirme sayısı başarısı

google go

Android Go veya Go Edition, Android işletim sisteminin kırpılmış bir versiyonu. Özellikle akıllı telefon yelpazesinin en aşağısında, giriş seviyesinde bulunan akıllı telefonlarda çalışabilmesi için özel olarak ayarlanıyor. Bu tür cihazlar için dahili Google uygulamalarının özel olarak hafifleştirilmiş uygulamaları tasarlandı. Google Go uygulaması da bunlardan bir tanesi.

Google Go uygulaması, Play Store’dan 100 milyonun üzerinde indirme rakamına ulaştı. Bu da Android Go cihazlarının gerçekten hatırı sayılır bir hacme ulaştığını işaret ediyor. Geçtiğimiz eylül ayında Google Go daha 10 milyon indirme barajını yeni geçmişti. Bu da arama devinin daha pahalı akıllı telefon alamayanlara hitap etme çabasının sonuç verdiğini gösteriyor.

Dikkat çekmek gerekir ki, şimdiye kadar 100 milyonu aşkın Android Go cihazının satılmış olmasını beklemek de doğru olmaz. Google Go uygulaması her bir Android Go cihazında yüklü olarak geliyor. Bununla birlikte uygulamayı normal Android telefonlarına da yüklemek mümkün oluyor. Google Go’nun önemli oranda mobil veri tasarrufunda bulunuyor olması, bu uygulamayı gelişmekte olan pazarlardaki normal Android telefon müşterileri için de çekici hâle getirdiğini söyleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER