Teknoloji

Google Gmail ve Google+ servislerine kayıt sayfasını yeniledi

Google, yeni üye kayıt sayfasının tasarımını yeniledi. Yeni bir Gmail hesabı açmak isteyenler ve Google+ sosyal ağına katılmak isteyenleri Google’ın yeni tasarım anlayışına uygun bir kayıt sayfası bekliyor. Daha önce Google Dokümanlar veya Takvim gibi servisleri kullanmak isteyenlerin bir Google Hesabı için kayıt yaptırmaları gerekiyordu. Yeni durumda ise, Google ağına giriş için Gmail üyeliği ve Google+ üyeliğini birlikte açmak gerekecek.

Bir kullanıcı yeni bir Google hesabı açtığında daha öncesine göre daha fazla bilgi doldurmak zorunda kalabilir. Daha önce farklı bir e-posta adresiyle Google servislerini kullanmak mümkündü, ancak artık bir Gmail e-posta adresinin alınması, bununla birlikte doğum tarihi, cinsiyet, ülke ve opsiyonel olarak cep telefonu numarasının girilmesi gerekiyor. Bu bilgilerin ışığında Google Profili oluşturuluyor ve bu profil Google+’a bağlanıyor.

Google+ üyeliğine kayıt işleminin Gmail üyeliğine bağlanmış olması bir açıdan iyi, bir açıdan kötü. Kullanıcılar Google+ üyeliğiyle birlikte Gmail’in e-posta servisi konusundaki avantajlarından yararlanmaya başlayabilir. Kötü olan ise, gmail.com uzantılı e-posta sahibi olmayanlar ve bununla birlikte yeni bir e-posta hesabı daha açmak istemeyenler Google+ üyesi olmayı bir kez daha düşünecektir. Bakalım, Google bu yenilenmiş kayıt prosedürüyle birlikte 90 milyonun üzerindeki Google+ kullanıcısına yenilerini ekleyebilecek mi?

İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER