Teknoloji

Google Gmail ve Arama servisleri içerisinde gösterilen kişiselleştirilmiş sonuçların test kapsamını genişletti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, geçtiğimiz ağustos ayında kullanıcının Gmail ve Drive hesapları altındaki ileti ve dosyaları da arama sonuçları içerisinde göstermeyi sağlayan yeni bir arama bileşenini kullanıma sunmuştu. İlk başta dar kapsamlı bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen bu özellik daha fazla kullanıcının kullanımına açıldı. Artık isteyen kullanıcılar kişiselleştirilmiş arama sonuçları özelliği için yürütülen saha testlerine gönüllü olarak katılabilir.

Gmail arayüzündeyken arama yaptığınızda sonuçları otomatik tamamlama özellikli açılır arama penceresi içinde görmeye başlayacaksınız. Google.com üzerinden yapılan aramalarda ise kişiselleştirilmiş sonuçlar ekranın sağ tarafında gösterilecek. Böylelikle arama sonuçları sade ve üzerinde göz gezdirmesi kolay bir nitelik taşıyacak. Kişiselleştirilmiş Google.com arama sonuçları içerisinde Gmail sonuçlarının yanı sıra Drive ve Takvim gibi diğer servisler altında tutulan bilgiler de yer alacak.

Google’ın kişiselleştirilmiş arama sonuçları testlerine katılmak isteyen gönüllü kullanıcılar bu bağlantıya tıklayarak işlemi başlatabilirler. Servisin şu an için sadece İngilizce dilinde sunulduğunu ve @gmail.com uzantılı bir e-posta adresine sahip olan kullanıcıların yararlanabileceğini belirtelim.

İlgili >> Resmi Gmail Blogu

İLGİLİ HABERLER