Teknoloji

Google Gmail tabanlı bir fatura ödeme servisi üstünde çalışıyor

google-gmail-pony-express-1

Google e-posta deneylerini sürdürmeye kararlı gözüküyor. Şirketin üstünde çalıştığı son yöntem ise Inbox gibi e-postaların içine dalmak yerine, kullanıcıların e-posta uygulamasının içinde kalmasını amaçlıyor. Google’ın Gmail kullanıcılarına servisi terk etmeden fatura ödeme imkanı sağlayacak yeni özelliği şu an için Pony Express adıyla anılıyor, ancak bu ismin kalıcı hâle gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Şirketin yeşil ışık yakması halinde Pony Express’in yılın son çeyreğinde kullanıma sunulması öngörülüyor.

Pony Express’e Gmail ve Google’ın yeni e-posta deneyimini sunan Inbox uygulaması üzerinden erişilmesi planlanıyor. Google’ın Pony Express erişimini sadece masaüstüyle sınırlı tutması ihtimaller arasında yer alsa da, bu konuda şu an için kesin bir bilgi bulunmuyor.

google-gmail-pony-express-2

Referansların girilmesinin ardından kullanıcılara Pony Express’e bir banka hesabı bağlama seçeneği sunuluyor. Halihazırda Google Wallet üzerinden böyle bir işlem gerçekleştirilemiyor, ancak şirketin yakında Wallet için de böyle bir destek sunması muhtemel gözüküyor.

google-gmail-pony-express-3

Pony Express’in ücretli mi yoksa ücretsiz mi sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak Google’ın bir şekilde bu hizmet üstünden para kazanacağı düşünülüyor. Google kullanıcılara faturaların son ödeme tarihi yaklaştığı zaman haber verecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde faturaları başkalarıyla da paylaşabilecek.

İLGİLİ HABERLER