Teknoloji

Google Gmail kullanıcılarına veri işleme konusunda seçim imkanı verecek

gmail android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Gmail, Chat ve Meet gibi servislerinin kullanıcılarına verilerinin Akıllı Yazma ve Akıllı Yanıt gibi özellikler için işlenmemesi konusunda seçim şansı verecek. Kullanıcılar daha önce de söz konusu özellikleri devredışı bırakma imkanına sahipti. Ancak artık kullanıcı verilerinin bu özellikler için arka planda işlenmesi konusunda da karar verebilecek. Google, bu özelliğin dağıtımına önümüzdeki haftalarda başlamaya hazırlanıyor.

Google’ın resmi blogunda paylaşılan görsele göre, Gmail kullanıcılarına veri işleme süreciyle ilgili iki iletişim kutusu gösterilecek. Bunlardan ilki Gmail’de sunulan akıllı özelliklerle ilgili olacak.

Söz konusu özellikler arasında otomatik e-posta filtreleme ve kategorileri, Akıllı Yazma, e-postalarda görülen özet kartları ve etkinlik detaylarından takvim girişleri oluşturma gibi seçenekler bulunuyor. Google, veri işleme sürecinin dışına çıkan kullanıcıların bu özelliklerden de yararlanamayacağını belirtiyor.

google gmail

İkinci diyalog kutusunda kullanıcılara Gmail, Chat ve Meet verilerinden Asistan veya Haritalar gibi diğer Google servislerinden faydalanılması için onayları olup olmadığı soruluyor. Kullanıcılar ilk başta onay vermeseler bile, daha sonra Gmail’in ayarları üzerinden bunu aktif hâle getirebiliyor.

Google’dan verilen bilgiye göre, yeni ayar mevcut seçeneklerin yanına eklenecek. Kullanıcılar bu özelliklerin her birini ayrı ayrı aktif hâle getirebilecek veya kapatabilecek. Ancak kullanıcılara bu özelliklerin arkasındaki veri işleme süreçleri için detaylı kontrol imkanı sunulmayacak. Kısacası kullanıcılar Akıllı Yazma için veri işlemesini kapattıkları takdirde özet kartlarını kullanmaya devam edemeyecek.

İLGİLİ HABERLER