Teknoloji

Gmail, emoji tepkileri özelliği ile mesajlaşma uygulamalarına benzemeye hazırlanıyor

gmail android

Google’ın e-posta platformu Gmail, kullanıcı deneyimini bir adım daha ileri taşıyarak mesajlaşma uygulamalarına benzer bir his yaratmayı planlıyor. Özellikle mobil uygulama platformlarına dair güncellemeleri ile tanınan Google sızıntı uzmanı AssembleDebug, Gmail’in Android için APK dosyasında emoji tepkilerine dair çeşitli kod satırları bulduğunu ifade ediyor.

Kullanıcılar, bu yeni emoji tepkilerini Gmail’in ana e-posta ekranından veya üç noktalı menüden hızlıca kullanabilecekler. Şu anda bu ikinci seçenek devre dışı bırakılmış durumda.

Gmail içinde emoji tepkileri her zaman kullanılamayacak

Emoji tepkilerinin kullanımı tam anlamıyla serbest değil. Örneğin, şifrelenmiş mesajlarda, büyük gruplarda veya bcc’li e-postalarda bu özellik çalışmayacak. Ayrıca, tek bir e-postada en fazla 20 emoji tepkisi verilebilecek. Kimi mesajlarda ise en fazla 50 farklı emoji reaksiyonu olabilecek.

Google, emoji tepkileri özelliği üzerinde çalıştığını henüz resmi olarak duyurmadı. Ancak Google sözcüsü Madison Cushman Veld, The Verge sitesine, gelecekte bu konu hakkında daha fazla bilgi verileceğini işaret ediyor.

Gmail, kullanıcı deneyimini zenginleştirmek ve platformu daha interaktif hale getirmek için emoji tepkileri özelliği üzerinde çalışıyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da, bu özellik yakında sınırlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilebilir. Emoji tepkileri, e-posta alışverişini daha dinamik ve eğlenceli hale getirecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER