Teknoloji

Google, temel HTML görünümünü Gmail’dan kaldırıyor

gmail html

Eylül ayının 19’unda yayımlanmış bir Google destek makalesinde belirtildiği gibi, 2024 yılının ocak ayından itibaren Google, Gmail’in temel HTML görünümünü tamamen kaldırarak, tüm kullanıcılarını çok daha çağdaş olan “Standart” görünüme geçirecek.

Standart Gmail görünümü, çoğu kullanıcının sorunsuz bir şekilde kullandığı bir arayüzdür. Üstelik, Gmail’in bu HTML versiyonu birçok avantaj sunmaktadır. Bu sadeleştirilmiş Gmail deneyimi hızlı bir şekilde yüklenir ve kullanıcılar bu servisi, çok eski makinelerde veya çok daha yavaş internet bağlantıları olan yerlerde bile kullanabilirler. Bu nedenle, en iyi hızınızın 3G olduğu durumlarda bile bu basit versiyon oldukça işlevsel olabilir.

HTML Gmail ile vedalaşma zamanı geldi

Google, belirli özellikler, ürünler ve hizmetlerin kullanımdan kaldırılması konusunda geçmişte dikkate değer işlere imza attı. Gmail’in temel HTML görünümünün kaldırılması da bu serinin son parçası olacak. Şirket daha önce Pixel Pass akıllı telefon yenileme programı, Google Currents ve Nest Secure gibi bazı hizmetlerini ve ürünlerini de platformundan kaldırmıştı.

Register’a konuşan bir Google sözcüsü, “Gmail’in Temel HTML görünümleri on yıldan daha uzun zaman önce modern halefi tarafından değiştirildi ve tam özellikli işlevsellik içermiyor.” dedi.

Gerçekten de, HTML versiyonu modern Gmail’in sunduğu çok sayıda işlevi sunmamaktadır. Ancak, bazıları bunun bir özellik olabileceğini düşünebilir. Bu versiyonda sohbet, yazım denetleyicisi, kişileri eklemek veya içe aktarmak için bir yetenek, zengin formatlı metin desteği gibi özellikler yer almıyor. Özel klavye kısayolları kullanamazsınız ve ayrıca email takma adı da kullanamazsınız. Bu yalnızca basit bir email hizmetidir. Gelen kutunuz, size gönderilen e-posta iletilerini sırasıyla listeler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER