Manşetler

Google Glass’ın yeni versiyonu iş yerlerini hedefleyecek, gözlüklere takılabilecek

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Google’ın giyilebilir cihazı Google Glass başlangıçta büyük bir ilgiyle karşılandı, ancak nedense bu ilginin devamı aynı şekilde olmadı. Giyilebilir ürünlerin bir diğer segmenti olan akıllı saatler ilginin büyük bir çoğunluğunu çekti ve aldı.

Google’ın Glass projesinden vazgeçtiğine dair haberler okumuştuk, ancak gerçek bu şekilde değildi. Google, bu projeye olan inancını korumaya devam ediyor, ancak dikkatini bireyselden çok kurumsal tüketicilere çevirmiş gibi görünüyor.

Artırılmış gerçeklik destekli Google Glass gözlüğün “Kurumsal Sürüm” versiyonu üzerinde çalışıldığı, Google’ın bu yeni ürünle birlikte donanım tarafında bazı iyileştirmeler sunacağı söyleniyor. Wall Street Journal’ın haberine göre, yeni versiyonun tel benzeri çerçevesi olmayacak. Kurumları ve iş yerlerini hedefleyecek yeni Google Glass farklı gözlüklere takılmasını sağlayacak buton ve menteşe sistemine sahip olacak.

Daha önceki haberler yeni modelin normal bir gözlük gibi katlanabilir olacağını işaret ediyordu. Bu da, Google Glass’ın yeni versiyonunda birbirinden hafif farklılıklar olan çeşitler görebileceğimiz anlamına geliyor. Eğer Google Glass’ın fabrikalar, atölyeler ve diğer iş yerlerindeki farklı ortamları hedefleyeceğini göz önünde bulundurursak, gözlüğün sağlam kalması için farklı şekillerde ve malzemelerle karşımıza çıkmasını bekleyebiliriz. Aksi taktirde Google Glass zorlu koşullarda kolaylıkla zarar görebilir.

Wall Street Journal Google Glass’ın daha iyi bir pil ömrüne ve kullanıcının görüş alanı içinde görüntü sunacak daha büyük bir prizmaya sahip olacağını da yazıyor.

Ayrıca Google’ın ek güç sağlayacak şekilde gözlüğe manyetik kuvvetle bağlanacak bir pil üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Google Glass’ın yeni versiyonu geliştiriciler tarafından test edilmeye başlanmış. İş yerlerinin bu yeni cihazı yıl sonu itibarıyla kullanmaya başlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER