Teknoloji

Google Glass’ın bir günlük genel satışı öncesinde önemli güncelleme

Google bu akşam Türkiye saatiyle 7’den itibaren sadece bir günlüğüne ABD’de yaşayan herkese Google Glass satışı yapacak, tabii ki sınırlı sayıdaki ürünün satışı gerçekleştirilecek. Normalde Google Glass’ı satın almak isteyenlerin bekleme listesine kaydolmaları veya bir Glass sahibi arkadaş tarafından önerilmeleri gerekiyor. İşte bu nedenle tek günlük satış Google Glass sahibi olmak isteyenler için büyük bir fırsat teşkil ediyor.

google-glass-ikinci-nesil-051213

Google bu önemli satışın öncesinde cihaz için bir yazılım güncellemesini duyurdu. Bu haftanın ilerleyen günlerinde dağıtıma çıkması beklenen güncelleme Android KitKat desteği, iyileştirilmiş pil ömrü gibi yeniliklerle gelecek. Bu arada video görüşme yeteneği de kaldırılıyor.

KitKat desteği sayesinde geliştiriciler Glassware uygulamalarını oluşturmak için en güncel Android SDK’dan yararlanabilecek. Bununla birlikte yeni duyurulan Glass geliştirme araçları da kullanılabilir olacak. Ayrıca Google güncellemenin daha düzgün çalışma imkanı ve iyileştirilmiş pil ömrü sunacağının da altını çiziyor. Özellikle pil ömründe yapılacak iyileştirmeler sahipleri fazlasıyla sevindirecektir.

Bu arada güncellemeyle birlikte Glass ile video görüşmeleri yapma imkanı ortadan kalkıyor. Google video görüşmelerinin henüz yüksek standartlara ulaşmadığını öne sürerek böyle bir adım atıyor, ancak bu karar geçici olacak gibi görünüyor. Deneyimin daha iyi olduğuna ikna olunduğunda, video görüşmeleri geri gelecek. Zaten video görüşme özelliğinin kaldırılması çok fazla kişiyi etkilemeyecek gibi görünüyor, çünkü Glass sahiplerinin yüzde 10’undan daha azının mevcut hâliyle video görüşmeleri kullandığı söyleniyor.

Bu arada güncelleme paketi Google Hangouts içinde fotoğrafla cevaplama, geri bildirimin kolaylaştırılması, kullanıcıların sesli komutlarını sıralayarak en çok kullanılan komutun önemini artırma gibi küçük yenilikleri de içeriyor. Detaylar için ilgili bağlantıya göz atabilirsiniz.

İlgili >> Google+

İLGİLİ HABERLER