Manşetler

Tim Cook D11’de: Google Glass’a olan ilgi kestirilemez düzeyde

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple CEO’su Tim Cook D11 kapsamındaki mülakatında giyilebilir teknolojik cihazlara da değindi, Google Glass gibi ürünlere kestirilmesi güç olacak şekilde büyük bir ilginin gösterildiğini kaydetti. Cook, D11’in ev sahipleri Walt Mossberg ve Kara Swisher’a zorunlu olduğu için gözlük taktığını, ancak herhangi bir zorunluluğu olmadığı hâlde gözlük takan çok kişi bilmediğini söyledi. Bunları takacak kişilerin söz konusu ürünün hafif ve rahatsız etmeyecek şekilde olmasını isteyeceklerini, aynı zamanda stillerini yansıtmasını da arzu edeceklerini sözledi.

google-glass-160413

Cook’un bu sözleri gözlükleri giyilebilir teknolojik cihazlar içerisinde pek de ilgi çekici bulmadığını gösteriyor. Yine de, Cook giyilebilir cihazların gerçekten ilgi çekici olduğunu ve derinlik taşıdığını kaydetti. Cook’un ilgi çekici olarak nitelendirdiği giyilebilir ürünler arasında bileklikler ayrı bir yer tutuyor. Nike Fuelband taktığını dile getiren Tim Cook bunun nedeni olarak cihazın sadece özel bir kullanım amacı için geliştirilmesi, diğer birçok mevcut bileklikler gibi her şeyi aynı anda ve mükemmel olmayacak şekilde yapmaya çalışmaması olarak gösterdi.

Apple’ın 2014’ün ikinci yarısında çıkarmak üzere akıllı kol saati üzerinde çalıştığı söyleniyor. Söz konusu cihazın kinetik enerjiden yararlanarak çalışacağı ve Japon veya Güney Koreli tedarikçilerden temin edilecek 1.5 ila 2 inç’lik bir esnek ekran barındıracağı söyleniyor. Ayrıca söz konusu saatin diğer Apple ürünleriyle de uyumlu şekilde çalışacağı, kullanıcının biyolojik verilerini izleyeceği ve sağlık uygulamalarına veri aktarımında bulunabileceği söyleniyor.

Tim Cook yine bileklik teknolojisiyle ilgili olarak “Eğer 10 ila 20 yaş arasındaki kişilerle dolu bir oda olsa ve bunlar içerisinde kol saati olanların ayağa kalkması istense, herkesin ayağa kalkacağından emin değilim.” şeklinde bir örnek verdi. Tepe yöneticisi daha sonra beyaz renkli iPhone 5’ini havaya kaldırdı ve bu cihazı 10 ila 20 yaş arasındaki kişilerin bir “kol saati” olarak nitelendirdiklerini kaydetti.

Mossberg Cook’a kol saati dışında giyilebilir teknolojilerle ilgili planlarının olup olmadığını sordu, ancak Apple yöneticisi bu soruya net bir cevap vermekten kaçındı. Ancak Apple’ın sensörlere olan ilgisinin bir hayli arttığının altını çizdi.

İlgili >>  Pocket-lint, Engadget

İLGİLİ HABERLER