Teknoloji

Google Glass’ın yeni versiyonu Streye’dan geliyor

streye google glass enterprise editionGoogle Glass’ın büyük bir etki dalgası yarattığı, çok konuşulduğu zamanları hatırlıyor musunuz? Ne var ki, bu dalganın arkası gelmemişti. Google’ın gözlüğü şansını bir kez daha deniyor. Ancak bu sefer kurumsal alanda daha fazla rol alacak şekilde geliyor. Glass for Work programı iş ortağı Streye, Glass Enterprise Edition ürününü 1550 avroluk fiyat etiketiyle sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

Adında da anlaşılacağı üzere, işletmelere özel bir aksesuar olarak piyasaya sürülen bu gözlükle birlikte Streye’ın kurumsal içerik yayın servisleri de hediye ediliyor. Söz konusu kurumsal amaçlı kullanım olduğu için, Google Glass’ı takip arkadaşlarına hava etmek isteyenlerin bu ürüne pek de ilgi göstermemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Ne var ki bu yeni ürün, şimdiye kadar piyasaya çıkan ve en rahat satın alınabilir Google Glass gözlüğü olacaktır.

Bireysel kullanıcıları hedefleyen Google gözlüğü beklenen etkiyi yaratmayı başaramadı, ilgi çabuk söndü. Glass’ın ikinci kez doğuşu ise daha mantıklı bir sebebe dayanıyor. Bu gözlükler, elleri serbest şekilde çalışmayı seven, isteyen çalışanlar için mantıklı bir ürün olabilir. Bu arada yeni gözlük, 780 mAh ile daha yüksek kapasiteli bir pile sahip. Bu sayede bir iş gününü rahatlıkla çıkarabileceği söyleniyor.

Streye Google Glass Enterprise Edition’ın diğer özellikleri arasında 32 GB dahili hafıza, Intel Atom işlemci, daha hızlı Wi-Fi bağlantısı, aralarında GPS’in de bulunduğu daha fazla sayıda sensör ve daha güçlü bir hoparlör yer alıyor. Bunun dışındaki değişiklikler gözle görülmeyen seviyede.

Eğer Google Glass koleksiyonu yapmıyorsanız ya da gerçekten gözlüğe ihtiyaç duyduğunu hisseden bir çalışan değilseniz, profesyonel kullanıcıları hedefleyen bu gözlük pek ilginizi çekmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER