Teknoloji

Google Glass stres seviyesini kontrol edecek

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Stres seviyesi ölçümü genel hatlarıyla çok hızlı işleyen bir süreç olmasa da, araştırmacılar bu durumu değiştirmek için önemli bir adım attı. MIT ve Georgia Tech üniversitelerindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen BioGlass isimli Android uygulaması, Google Glass’tan faydalanarak stres seviyesini ölçebiliyor. Uygulama kalp atış ve nefes hızlarını Google Glass’ın ön kamerası, ivmeölçeri ve jiroskobu tarafından tespit edilen küçük hareketleri analiz ederek stres seviyesini ölçüyor. Kısacası stres seviyesini görmek için sadece gözlüğü takmak yeterli olabiliyor.

Mevcut proje veri kaydından başka bir işe yaramasa da, uygulama gelecekte daha fazla imkan sunma potansiyelini taşıyor. BioGlass ileride stres seviyesinin yükseldiği durumlarda kullanıcılara rahatlamak için nefes egzersizleri yaptırabilecek. Buna ek olarak, uygulama kullanıcılara gerektiğinde dinleyebilecekleri rahatlatıcı şarkılar çalacak.

BioGlass’ın halihazırdaki en büyük problemiyse hareketli konumdayken doğru okuma yapma konusunda sıkıntılar yaşaması. Mevcut durumda BioGlass’ın Google Glass üzerinden stres ölçümü yapabilmesi için kullanıcının hareket etmeden durması gerekiyor. Uzun vadede bu zorunluluğun ortadan kalkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER