Teknoloji

Google Glass’ın bütün sosyal medya hesaplarını kapattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google glass

Google Glass bundan birkaç yıl önce çıktığında geleceğe yönelik büyük potansiyel taşıyan cihaz olarak görülmüş, artırılmış gerçeklikli deneyimlerin geleceğimizi nasıl değiştirebileceğine dair fikir vermişti. Ne var ki, halka açık alanlarda gözlüğünü takanlara garip gözlerle bakılmıştı. Aslında bunu normal karşılamak gerekti, ne de olsa Glass sıra dışı bir üründü.

Google Glass Explorer programıyla gözlüğü geniş bir test kullanıcı kitlesine açan Google’ın artık bu ürünü bireysel tüketicilerle buluşturması bekleniyordu. Ne var ki, Google bu programı kapattı, Glass’ın Enterprise Edition versiyonuyla kurumsal kullanıcılara yönelmeyi tercih etti.

Şimdiyse Google, orijinal Glass projesiyle ilgili tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.

Google Glass sosyal medya hesapları kapatıldı

9to5Mac sitesinin belirttiğine göre Google Glass’ın Instagram, Google+ ve Twitter hesapları kapatıldı. Hesaplar zaten son birkaç aydır atıl durumdaydı, sonuç olarak kullanıcılar fazla bir şey kaçırmadılar. Bu son hamleyle Google, başlangıçtaki Glass Explorer Edition sürümünün tabutuna da son çiviyi çakmış oldu.

 

Ne var ki, Glass projesi ölmedi ve doğrusunu söylemek gerekirse kurumsal amaçlı kullanımlar için daha fazla potansiyel taşıyor. Google, Glass projesinin en tepesine iPod’un mucidi Tony Fadell’i getirmişti. Fadell’in neler tasarladığı merakla bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER