Teknoloji

Google Glass artık çalan şarkıyı tanıyacak

Google özel bir önem gösterdiği aksesuarı Glass için her ay düzenli olarak güncelleme yayınlamaya devam ediyor. Son güncellemeyle birlikte şirket Glass’a dört özellik daha ekledi. Fotoğraf efektleri, Google Apps ve YouTube entegrasyonları gibi özellikleri barındıran pakette en dikkat çekici özellik olarak ses araması göze çarpıyor. Google Play için Sound Search uygulamasının sesle kontrol edilen bir versiyonu olan bu yeni özellik sayesinde Google Glass sahipleri beğendikleri bir şarkıya ait bilgilere Glass üzerinden erişebilecek.

google-glass-guncelleme-100913

Bu işlemi gerçekleştirmek için Glass sahiplerinin uzun süre touchpad’e dokunmaları, ardından da ileriye doğru bir kaydırma hareketi yapmaları gerekiyor. Özelliği kullanmak için touchpad’e uzun süre dokunduktan sonra ”Okey Glass, bu şarkı nedir?” sorusu da sorulabiliyor.

Fotoğraf kısmına eklenen yeni özellik ise Google Glass sahiplerinin çektikleri fotoğrafların bir köşesine o anda kullandıkları uygulamaya ait küçük bir görüntü ekleme imkanı veriyor. Böylelikle fotoğrafa bakanlar Glass sahibinin o anda ne yaptığına dair bir fikir sahibi olabiliyor. Güncelleme YouTube videolarını da Glass üzerinden yapılan arama sonuçları arasına ekliyor. Güncellemeyle gelen son yenilik ise Glass sahiplerinin cihazlarını Google Apps hesaplarına bağlamasının mümkün kılınması oldu. Google bu özelliğin henüz emekleme aşamasında olduğunun ve bazı hataların olabileceğinin altını çizerken, e-posta gibi temel servislerin çalışmasında bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

İlgili >> Google Glass (Google+)

İLGİLİ HABERLER