Teknoloji

Google Glass sadece bir günlüğüne herkese satılabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, 15 Nisan tarihinde ABD genelinde, sadece bir günlüğüne herkese Google Glass sahip olma şansı tanıyacağını açıkladı. Google böylelikle geçici bir süre için davet usülü ilerleyen Glass sahiplik programını durdurmuş olacak.

google-glass-explorer-deneyimleme-00004

Söz konusu fırsat dahilinde Google Glass Explorer Programı içinde kısıtlı sayıda kullanıcıya yer açılacak ve 1500 dolarlık parayı ödeyen şanslı kişiler Google Glass’a sahip olma fırsatını elde edecek.

Satışlar 15 Nisan Salı günü yerel saatle sabah saat 6’da (TSİ 16:00) başlayacak, ancak kontenjan kısıtlı olduğu için Google isteklileri ön kayıt işlemine davet ediyor. Ne yazık ki, Google’ın sunduğu bu fırsattan ABD dışında yaşayanlar yararlanamayacak, Glass’ı satın alacakların Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde yaşaması gerekiyor. Google, Glass’ı henüz diğer ülkelere getirmeye hazır olmadığını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

Glass ilk olarak 2012 yılında satışa sunulmuştu. İlk olarak sadece Google I/O 2012 katılımcıları başvurup ilerleyen aylarda gözlüklerine sahip olabilmişti. Google daha sonra da “Gözlüğüm olsaydı” şeklinde bir kampanya başlatıp, Glass’a sahip olsalar neler yapacaklarını belirten ve ikna edici olan kişilere de gözlüğü satma şansı tanımıştı.

Bunun sonrasında Explorer programına dahil olanlara da çeşitli kişileri gözlük sahibi olmaya davet etme imkanı verildi.

google-glass-cerceve-110414

Son adım Google Glass’ın geliştirici versiyonunun kullanıcı sayısını artırmak için büyük bir hamle olarak nitelendirilebilir. Ayrıca Google’ın gözlüğü yavaş yavaş da piyasaya hazır hâle geldiğine işaret de sayılabilir. Google Glass’ın resmi olarak ne zaman satışa çıkacağı açıklanmadı, ancak 2014 sonlarında gözlüğün piyasada olması bekleniyor.

Bu arada Google 15 Nisanda sadece Glass’ı değil, aynı zamanda Google Titanium Collection paketi dahilinde yeni çerçevelerinden veya göz siperlerinde birini de elde etme fırsatına sahip olacak. Bu yılın başında duyurulan yeni çerçeveler numaralı gözlük lenslerine uyumluluğuyla dikkat çekiyor. 1500 dolarlık fiyat içinde özel lenslerin parası bulunmuyor.

İlgili >> Google+ (GoogleGlass)

İLGİLİ HABERLER