Teknoloji

Google’dan Glass için Play Music uygulaması

Google, Glass kullanıcıları için Play Music uygulaması yayınladı, böylelikle gözlükleri üzerinden internetten müzik dinlemek için yeni bir yol sunmuş oldu. Uygulamanın müjdesi geçtiğimiz ay verilmişti ve en sonunda “Glass Explorer” olarak adlandırılan test kullanıcıları bu uygulamayı kullanma fırsatına kavuştu.

google-glass-explorer-deneyimleme-00007

Play Music uygulaması Google Glass’a MyGlass web sitesi veya Android uygulaması üzerinden yklenebiliyor. Play Music uygulamasının geçtiğimiz ay yayınlanan geliştirici sürümünü daha önce gözlüklerine yüklemiş olanların önce bu sürümü kaldırmaları ve daha sonra en son sürümü kurmaları gerekiyor.

Google Glass’ta Play Music uygulaması şarkılar arasında parmağı Glass’ın kenarındaki touchpad’e sürterek geçiş yapmayı sağlarken, sesli komutlarla da şarkı dinleme işlemi başlatılabiliyor. Örneğin “Miley Cyrus’u çal” gibi bir komutu İngilizce söyleyerek bu şarkıcının bir parçası dinlenebiliyor. Ayrıca Shazam ve SoundHound gibi şarkı bilgilerini bulma işlevi sunan Sound Search de kullanılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

Google, Glass’a takılabilen bir çift kulaklığı da sunmaya başladı. Google’ın resmi web sitesi üzerinden 85 dolar gibi bir yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu kulaklıklar sayesinde gözlükte müzik dinlemek daha mantıklı ve zevkli hâle geliyor.

Google Glass şu anda Explorer programı çerçevesinde kısıtlı sayıda kullanıcı için sunuluyor. 1500 dolar civarında bir fiyata sahip olan beta sürümünün gelecek yıl yerini ilk ticari versiyona bırakması bekleniyor. Hâliyle fiyat da daha makul seviyelere inmiş olacak.

İlgili >> Google+

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER